Domov       Pišite nam   

Društvo Avtizem


Naše zgodbe

Kristian

Kristian je naš 2. otrok, ter je pred kratkim dopolnil 4 leta. Njegov razvoj do prvega leta starosti je bil popolnoma normalen na vseh področjih. Ob 1. letu starosti je prejel po zakonu obvezno cepivo MMR, ter po tem začel vidno nazadovati. V svetu se dokazujejo povezave med omenjenim cepivom in vzroki za nastanek avtizma. Vse je še v fazi raziskovanj. S preiskavami pri našem otroku smo dokazali, da je zastrupljen z živim srebrom in drugimi težkimi metali, kar bi lahko bilo posledica omenjenega cepiva.

Začetki so zelo žalostni. Ko je otrok začel nazadovati, je opuščal govor, povedal ni niti več besed ma-ma in ta-ta, opuščal je hrano, katero je že bil jedel in pristal na enolični hrani-vsak dan isto, iz dneva v dan je postajal bolj nemiren, hiperaktiven, nikakor ga ni bilo moč umiriti, začel se je zapirati vase, izogibal se je očesnemu kontaktu in se ni nikakor več odzival na svoje ime. Najhujše od vsega pa je bilo to, da se je z glavo zaletaval v stene, v šipe, metal se je po tleh in jedel omet s stene. Ogrožena je bila njegova lastna varnost. Pri 2 letih in pol je bil vpisan v vrtec, vendar smo ga morali izpisati. V svoji nemoči in največjih trenutkih nesreče, predvsem s strani našega zdravstva, ki je označilo otroka za doživljenjsko nesposobnega, ter po čigar besedah zdravljenje ne obstaja, smo začeli na lastno pest brskati po Internetu in iskati informacije o avtizmu, predvsem pa o novih oblikah pomoči in zdravljenja, katero v svetu beleži lepe napredke-vse do popolnih ozdravitev.

Novembra 2004 smo izdelali naše 1. osebne internetne strani: http://users.volja.net/avtizem/ , kjer smo objavili zgodbo našega Kristiana, ter nekaj malo informacij, s katerimi smo razpolagali v tistem času. Postopoma so se informacije kopičile, strani so bile dodelane in obnovljene v decembru 2004, odziv pa je bil zelo velik, kar nas je zelo veselilo. Veliko ljudi nam je izrazilo svojo podporo in čestitke, da smo se opogumili in prišli ven s svojo zgodbo, toda če sedaj razmišljamo v nazaj, vidimo, da je bila to nuja. Brez tega po vsej verjetnosti še danes ne bi imeli vseh teh informacij, s katerimi razpolagamo sedaj in na podlagi katerih smo lahko pomagali našemu otroku. Preko Interneta smo prišli v stik z dvema družinama, kateri sta nam nesebično posredovali informacije o avtizmu in izkušnje s svojim otrokom. Obe družini sta od vsega začetka z nami, podpirata naše zavzemanje za izboljšanje položaja avtističnih otrok pri nas, ter novoustanovljeno društvo, katero bo na podlagi svojih izkušenj pomagalo vsem, ki bodo potrebovali pomoč. Obe družini sta danes častni članici našega društva, na podlagi vsega, kar sta naredili za nas in za druge, za kar jima bomo vedno hvaležni(več informacij pod: častni člani društva!). Prav tako gredo velike zahvale naši zdravnici Dr. Macedonijevi, katera je otroku postavila zgodnjo in pravilno diagnozo ter s tem omogočila njegove napredke. Brez diagnoze otroku ne bi vedeli in znali pomagati. Prav tako gredo Dr.Macedonijevi velike zahvale za vso spodbudo in nasvete, ki nam jo je namenila v času svoje 1-letne specializacije glede avtizma v Ameriki. Verjetno edina zdravnica-strokovnjakinja pri nas se je v avgustu 2005 že vrnila v svojo domovino, z veliko več izkušnjami in znanjem okoli avtizma, ter ima razvojno ambulanto v kliničnem centru v Ljubljani. Zahvale gredo tudi Ge. Elzi Sabolič, specialni pedagoginji in defektologinji, katera je v najhujših trenutkih prihajala k nam na dom in nas učila novih tehnik metod dela z našim otrokom, ki so počasi, vendar vidno kazale napredke, od izboljšanja očesnega kontakta dalje. Ga. Elza Sabolič je ena redkih strokovnjakinj pri nas, katere na pravilen način delajo z našimi otroki, predvsem s hujšimi oblikami avtizma( katere ponavadi drugi ljudje odpišejo in jih označijo za v zavod) in dosega izjemne rezultate!

ZAČETEK ZDRAVLJENJA AVTIZMA!!!

Januarja 2005 smo dobili rezultate izvidov urina iz Norveške. Pokazali so, da ima otrok povečan gluten in casein v organizmu za 95% od normale. Takoj smo začeli s specialno dieto brez glutena in caseina in takoj smo opazili pozitivne spremembe! Otrok,kateri se je zaletaval z glavo v zid, razbijal šipe, se metal po tleh, večino časa prejokal, prevpil in prekričal, ponoči ni mogel zaspati in se je zbujal celo noč, je naenkrat postal zelo miren fantek, opuščal je krike, nehal je udarjati z glavo in se metati po tleh, začel je lulati v školjko. Prvič smo pri tem otroku zaslišali besede:ma-ma in ta-ta, katere so nas prevzele in ganile do solz. Otroka smo lahko vpisali v vrtec, dobil je svojo spremljevalko in se je tam zelo dobro počutil. Po besedah njegove tovarišice je zelo priden otrok, razlika med njim in drugimi otroci pa je predvsem govor. Izvidi iz Norveške so nam pokazali tudi katere vitamine in minerale njegov organizem potrebuje in začeli smo z dodajanjem teh zdravil po protokolu DAN!(Defeat Autism Now!) in opažali še več pozitivnih sprememb. Otrok je postal bolj bister in pripravljen doživljati in sprejemati svet okoli sebe, učiti se. Čakala nas je še dolga pot,vendar smo bili odločeni, da bomo storili vse,da bomo pomagali našemu otroku.

NADALJEVANJE ZDRAVLJENJA AVTIZMA!!!

V začetku marca 2005 smo dobili izvide blata in las iz Amerike. Prvi so nam pokazali, da ima Kristian v svojem organizmu Candido in druge parazite, potrebno je bilo zdravljenje s probiotiki, ter z zdravilom Nystatin, katero v čisti obliki v Sloveniji ni dosegljivo, kot tekočina ali mazilo ki se dobita v Sloveniji pa ni primeren za našega otroka zaradi dodatkov drugih snovi. Izvidi las pa so nam pokazali, da je otrok zastrupljen z živim srebrom, aluminijem, ter drugimi težkimi kovinami, potrebno je bilo razstrupljanje, ponovno z zdravili, katera v Sloveniji ne obstajajo. Skupaj z izvidi smo od naše zdravnice iz Avstralije prejeli predlagano terapijo oziroma zdravljenje za našega otroka, ter začeli z zdravljenjem našega otroka. Zdravila za razstrupljanje smo morali uvajati postopoma, predvsem pa je moralo biti v otrokovem telesu zadosti vitaminov in mineralov, med katerimi sta najpomembnejša magnezij in cink, saj ta zdravila hkrati s strupi vlečejo iz telesa tudi vitamine in minerale. Po uvajanju novih zdravil smo opazili še več pozitivnih sprememb na vseh področjih, med njimi najbolj pomembni majhni napredki na področju hranjenja(Kristian je začel počasi sprejemati novo hrano), ter na področju govora(začel je z govorom preprostih zlogov, kot so: mi-ma, pi-pa, bi-ba, ki-ja-ka…). Zdravljenje poteka pod zdravniško kontrolo zdravnice iz Avstralije, katera nam vseskozi svetuje, seveda pa je v času zdravljenja potrebno ponavljati določene preiskave iz tujine ter tako spremljati napredek otroka. Zdravljenje je dolgotrajno, lahko traja več let, vendar po besedah zdravnice iz Avstralije zelo uspešno, beležijo veliko pozitivnih sprememb in napredkov pri avtističnih otrocih, pa vse do popolnih ozdravitev. Pred nami je še dolga pot, vendar bomo storili vse, da bi pomagali našemu otroku, kajti zdravljenje avtizma obstaja. Bilo bi lepo, če bi na tem mestu kaj za naše otroke pripomoglo tudi naše zdravstvo, saj si naši otroci to zaslužijo.


na vrh