Domov       Pišite nam   

ZDRAVLJENJE AVTIZMA:


Naše zgodbe

Možnosti zdravljenja

Avtizem je dolgo časa veljal za neozdravljivo bolezen, ki napreduje. Niso poznali vzroka nastanka avtizma (danes poznajo več možnih vzrokov zaradi katerih lahko pride do te poškodbe), ter tudi več možnih načinov zdravljenja avtizma oziroma terapij. Znanstveniki so se ponovno zmotili, avtizem je moč zdraviti!!!

Gibanje DAN (Defeat Autism Now!) ali sedaj premagajmo avtizem! je eno najuspešnejših načinov zdravljenja avtističnih otrok, ki je predstavilo tudi ogromne rezultate: od okrevanj in izboljšav pa do popolnih ozdravitev! Pred izvajanjem te ali katerekoli druge terapije je potrebno narediti več preiskav (preiskava urina, krvne preiskave, preiskava blata ter analiza las), katere lahko natančno pokažejo kaj otroku v organizmu dejansko primanjkuje(kateri vitamini in minerali ter v kolikšni količini), oziroma kaj mora ven iz organizma(pri zastrupitvah). Takšne preiskave je mogoče narediti tudi v Italiji (DAN-zdravnik Dr.Verzella) ali v Beogradu-Srbija (DAN-zdravnici Dr. Selaković in Dr.Molnar), izvidi pa se pošljejo v Ameriko,od koder se dobi natančen popis potreb otrokovega organizma ter najprimernejša terapija oziroma zdravljenje za posameznega avtističnega otroka.

Takšno zdravljenje pri nas še ni sprejeto in uvedeno, niti znanstveno dokazano, pa vendar beleži največje napredke naših otrok v svetu. Pomoč avtističnim otrokom v Sloveniji je zaenkrat omejena na specialne vaje z otrokom, ki pa tudi niso dosegljive vsem otrokom v meri, kot bi bilo potrebno (35 do 40 ur tedensko po terapiji ABA).

Svetovno znani specialisti in strokovnjaki s področja avtizma bodo znali povedati, da avtizem ni ozdravljiv, lahko pa z določenimi terapijami, ki so različne za posamezne avtistične otroke dosežemo ogromne pozitivne spremembe in izboljšave, zatorej lahko rečemo, da je avtizem moč zdraviti. Nihče pa seveda ne ve, kako daleč bo prišel posamezen otrok, vse je odvisno od najustreznejšega načina zdravljenja oziroma terapije zanj in pa specialnega dela s takšnim otrokom. Pomembno je tudi dejstvo, da pedagoški prijemi ne bodo pomagali pri hujših oblikah avtizma, kjer so ti otroci zelo hiperaktivni in resnično nevodljivi, se mečejo po tleh ali zaletavajo v steno, zato je pomembno pri takšnem otroku najprej vzpostaviti biomedicinsko ravnotežje v telesu, na podlagi česar otrok postane bolj vodljiv oziroma dovzeten za delo z njim. Šele po tem, ko je vzpostavljeno biomedicinsko ravnotežje pri takšnem otroku, bo tudi pomagalo delo z njim. Tudi po Protokolu DAN! se beležijo največji napredki naših otrok ravno v povezavi s specialnim delom.

Zdravljenje avtizma torej obstaja!!!

 

na vrh